21 abr 2016

02/04/2016 Palau Abadal

"Edificio residencial aislado construido en 1927, proyectado por Adolf Florensa i Ferrer para el empresario Francesc Abadal. Sus líneas neoclásicas encajan bien dentro del espíritu noucentista. Columnas, balaustradas y frontones triangulares son sus elementos más característicos. Fue reformado interiormente para alojar una institución financiera".

Ver: http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6185
Avinguda Diagonal, 668-670










Vista aérea: Google Maps

Gracias por sus aportaciones a:

"Bon dia. Fa dies va sortir el Palauet Abadal de la Diagonal. Per casa tenia un llibre sobre l'edifici que finalment he trobat. Us poso una selecció de fotografies que trobo si més no interessants. N'hi ha d'altres temps que no tornaran."
"Buenos días. Hace días salió el Palacete Abadal de la Diagonal. Por casa tenía un libro sobre el edificio que finalmente he encontrado. Os pongo una selección de fotografías que encuentro cuando menos interesantes. Hay otros tiempos que no volverán. " 
 







  • "Vaig estar al Palau Abadal, per feina, quan la familia Abadal hi vivia. Seria el 1988. Una passada d'edifici, multimilionaris amb criats i minyones, tots amb uniformes. El Sr Abadal fotent la bronca al fill o un dels fills, tractant-lo de gandul i vividor...., recordo 2 Porsche, 1 Fiat Uno....al Sr Abadal li hauríem donat caritat de com anava de brut, tacat, també molt mal parlat. I sense voler entrar en cap polèmica, el tarannà polític...Vox seria l'extrema esquerra."                      
    "Estuve en el Palau Abadal, por trabajo, cuando la familia Abadal vivía. Sería en 1988. Un pase de edificio, multimillonarios con criados y criadas, todos con uniformes. El Sr. Abadal jodiendo la bronca al hijo o uno de los hijos, tratándolo de vago y vividor ...., recuerdo 2 Porsche, 1 Fiat Uno .... al Sr. Abadal le habríamos dado caridad de cómo iba de sucio, manchado, también muy mal hablado. y sin querer entrar en ninguna polémica , el talante político ... Vox sería la extrema izquierda. "

  • Àngel Blanch Picanyol
    "Segurament el senyor Abadal fou una persona bruta de treballar a deshores i cridanera per ser l'encarregat de les seves fabriques. Fart i cansat de tanta mandra entre el seu personal i la seva propia familia. Segurament que no podia ni confiar en els seus propis fills vividors i malgastadors."
    "Seguramente el señor Abadal fue una persona sucia de trabajar a deshoras y llamativa por ser el encargado de sus fabricas. Harto y cansado de tanta pereza entre su personal y su propia familia. Seguramente que no podía ni confiar en sus propios hijos vividores y derrochadores. "


  • Jordi Pedrola
    "Totalment d'acord, però em va sorprendre molt el com ens podíem imaginar que podria ser un propietari d'aquell palau, a com era realment."
    "Totalmente de acuerdo, pero me sorprendió mucho el cómo nos podíamos imaginar que podría ser un habitante de aquel palacio, a como era realmente."  
     
     

5 comentarios:

  1. Pertenyia a uns familiars. Per dins era una maravella

    ResponderEliminar
  2. Una de les fillas va anar al cole amb mi.
    La casa era una maravella i la quantitat de servei que tenian.
    I la cuina que eran tots els baixos de la planta.
    Sempre que paso per allà i penso molt com era per dins

    ResponderEliminar
  3. Una de les fillas va anar al cole amb mi.
    La casa era una maravella i la quantitat de servei que tenian.
    I la cuina que eran tots els baixos de la planta.
    Sempre que paso per allà i penso molt com era per dins

    ResponderEliminar
  4. La foto on estan fen un dinar la senyora amb barret con u tul i el senyor baixet calv , son els meus sogres.
    I jo de petita habia estat pq coneixia a la familia

    ResponderEliminar