17 oct 2017

28/09/2017 Casa Vives II: detalles del esgrafiado noucentista

Edificio del carrer d´Alcolea, 8, en el que destaca un enorme esgrafiado en el cuerpo central, con una imagen clásica.

Gracias a Xavier Simón por su aportación: 
"La finca que es veu a les fotografies correspon al número 8 i té una protecció de nivell D al pla de protecció de Sants. Malauradament no tinc cap informació sobre l'autoria d'aquests esgrafiats noucentistes."
(La finca que se ve en las fotografías corresponde al número 8 y tiene una protección de nivel D en el plan de protección de Sants. Desgraciadamente no tengo ninguna información sobre la autoría de estos esgrafiados noucentistas)

Merci a Valentí Pons Toujouse por asportar:
"Es tracta de la casa Vives de l'arquitecte Modest Feu, any 1929"
"Se trata de la casa Vives del arquitecto Modest Feu, año 1929"

Gracias a  Carmen Piera Martinez por aportar:
"Desde les finestres del antic Club d Billar Sants.(al Bar liceo) la d estones mirant aquesta Figura.esperant que el pare acabes la partida. lo que no la recordo es enmarcada?pero d axo fa 50 anys.Potser no es veilla la pintura del enmac."
" Desde las ventanas del antigio Club de Billar de Sants.(en el Bar Liceo) la d ratos (que pasé) mirando esta Figura.esperando que mi padre acabase la partida. lo que no la recuerdo es enmarcada?pero d eso hace 50 años.Puede ser no se veia la pintura del marco."






Gracias por su aportación a: osendo Muñiz Soler
"CARRER D'ALCOLEA
El actual barrio barcelonés de Sants tiene distntas barriadas como la de la Bordeta, la de Hostafranchs, la de Sants Badal y la de Sants a secas que es de la que vamos a hablar ahora. Sants como villa independiente empezó a tener algo de vida propia en la Edad Media que era tierra de cultivos y ganadería. En el siglo XV se construyó la iglesia de Santa María dels Sants que le dio el definitivo nombre de Sants a la villa. En el año 1897 la villa de Sants se unió a la creciente ciudad de Barcelona convirtiéndose en un nuevo barrio de la misma. La razón era obvia, la villa independiente de Sants llevaba creciendo considerablemente durante todo el siglo XIX, era cuando los vecinos de Barcelona que tenían su ciudad amurallada, precisaban de nuevos espacios para ampliar sus negocios. Los propietarios de tierras de la villa de Sants dejaron a un lado sus viejos campos de cultivo, y empezaron a abrir calles nuevas para construir casas que pudieran alojar a la mucha gente que iba llegando a la villa. Iremos viendo la historia de las distintas calles que se fueron abriendo en la villa de Sants, como por ejemplo la calle de Alcolea. Una calle que nace en la avenida de Madrid y llega a la carretera de Sants, Fue una de las muchas calles que se abrieron durante todo el siglo XIX en la antigua villa de Santa María dels Sants. Se abrió en el año 1868. Los propietarios de las tierras en común acuerdo con el consistorio de la villa de Sants, le pusieron el nombre de calle de Alcolea por que quisieron celebrar el triunfo de la Revolución Gloriosa que había logrado en ese año 1868, que la reina doña Isabel II abandonara el trono de España y se exiliara en Francia. Como esto se consiguió a partir de la batalla de Alcolea, una poblaciòn de Cádiz donde las tropas de los generales Prim y Topete lograron vencer a los ejércitos realistas de la reina que dirigía el general Pavía. Fue la razón por la que le pusieron el nombre de Alcolea a esa nueva calle que inauguraban en la villa de Sants en el año 1868. Esta es la historia de por qué existe una calle en el barrio barcelonés de Sants, que desde el año 1868 hasta la actualidad la seguimos conociendo como la calle de Alcolea.
CARRER D'ALCOLEA
L'actual barri barceloní de Sants té diverses bariades com la de la Bordeta, la d'Hostafrancs, la de Sants Badal i la de Sants a seques que és de la qual parlarem ara. Sants com a vila independent va començar a tenir una mica de vida pròpia a l'Edat Mitjana que era terra de cultius i ramaderia. Al segle XV es va construir l'església de Santa Maria dels Sants que li va donar el nom definitiu de Sants a la vila. L'any 1897 la vila de Sants es va unir a la creixent ciutat de Barcelona convertint-se en un nou barri de la mateixa. La raó era òbvia, la vila independent de Sants creixia considerablement durant tot el segle XIX, era quan els veïns de Barcelona que tenien la seva ciutat emmurallada, necessitaven nous espais per ampliar els seus negocis. Els propietaris de terres de la vila de Sants van deixar de banda els seus vells camps de cultiu, i van començar a obrir carrers nous per construir cases que poguessin allotjar la molta gent que anava arribant a la vila. Anirem veient la història dels diferents carrers que es van anar obrint a la vila de Sants, com ara el carrer d'Alcolea. Un carrer que neix a l'avinguda de Madrid i arriba a la carretera de Sants. Va ser un dels molts carrers que es van obrir durant tot el segle XIX a l'antiga vila de Santa Maria dels Sants. Es va obrir l'any 1868. Els propietaris de les terres en comú acord amb el consistori de la vila de Sants, li van posar el nom de carrer d'Alcolea perquè van voler celebrar el triomf de la Revolució Gloriosa que s'havia aconseguit aquell any 1868, que la reina donya Isabel II abandonés el tron ​​d'Espanya i s'exiliés a França. Com això es va aconseguir a partir de la batalla d'Alcolea, una població de Cadis on les tropes dels generals Prim i Topete van aconseguir vèncer els exèrcits realistes de la reina que dirigia el general Pavia. Va ser la raó per que li van posar el nom d'Alcolea a aquest nou carrer que inauguraven a la vila de Sants l'any 1868. Aquesta és la història de per què hi ha un carrer al barri barceloní de Sants, que des de l'any 1868 fins avui la seguim coneixent com el carrer d'Alcolea."


No hay comentarios:

Publicar un comentario