17 nov 2016

11/08/2016 Casa Francesc de Paula Vallet

"Obra proyectada en 1907 por Gabriel Borrell Cardona pero que no se terminó del todo hasta el 1919. La fachada se divide verticalmente en tres cuerpos, que en la parte del coronamiento describen tres arcos de medio punto, y se ornamenta con relieves de tipo floral. En el cuerpo central, más ancho, destaca la tribuna del piso principal, con cristales emplomados. Es muy interesante la barandilla de hierro de la azotea, que parece una red".

Ver: http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=3104
Carrer Bailèn, 36








MOSAIC
Descripció: arrimador del vestíbul d’entrada interior de l’edifici realitzat amb rajoles de ceràmica esmaltada. El sòcol està compost per una doble franja de color verd clar sobre un fons fosc amb fals marbrejat. El cos de l’arrimador té una composició ondulant amb cercles vegetals entrellaçats sobre fons de punts de color taronja i blau clar. La sanefa d’acabament consisteix en una sèrie de línies vermelles contínues en els extrems i discontínues al centre, seguint el moviment ondulant de la resta de la composició. En la part alta i la baixa de la onda està disposat un quadrat vermell decorat en relleu de roses de color groc i rosa.
Època: posterior a 1907-12, data de construcció de l’edifici
Autors: Pujol i Bausis
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri

EDIFICI
Arquitecte: Gabriel Borrell
Època: 1907-12
Estil: Modernista

Ver: https://ajuntament.barcelona.cat/arqueologiabarcelona/mosaics/mosaic/carrer-de-bailen-36-casa-francesc-de-p-vallet/


MOSAIC
Descripció: paviment del vestíbul d’entrada de l’edifici, situat a l’interior. El mosaic està realitzat amb tessel·les de pedra i de gres ceràmic de forma quadrangular. El fons és blanc amb tessel·les intercalades de color beix. La sanefa perimetral representa una decoració de formes vegetals de color blanc i verd i flors blaves sobre fons beix. Aquestes decoracions queden emmarcades per línies de tessel·les de colors blanc, blau i roses.
Època: posterior a 1907-12, data de construcció de l’edifici
Autors: desconegut
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri

EDIFICI
Arquitecte: Gabriel Borrell
Època: 1907-12
Estil: Modernista

Ver: https://ajuntament.barcelona.cat/arqueologiabarcelona/mosaics/mosaic/carrer-de-bailen-36-casa-francesc-de-p-vallet-paviment/











No hay comentarios:

Publicar un comentario