12 jun 2017

11/06/2017 Font de Sant Salvador

"Está situada en el parque Güell (parte baja) entrando por la calle del Torrent del Remei.
Este lugar tenía un encanto especial por su vegetación ribera, predominando los plátanos y antiguamente a la sombra de un hermoso ejemplar de fresno, ahora sustituifo por algún roble albar, y madroños. Sobre los bancos laterales lucía un mosaico de trencadís azul. Esta decoración ya no está y los bancos son de obra. Quizás haría falta un poco más de cuidado dado el encanto y uso del espacio."


Ver: http://defontenfont.cat/index.php/component/k2/item/106-font-de-sant-salvador-d-horta 

Fotos: Jordi Noguera

Gracias a Carme Ferrer por aportar:
"Era, abans de la ultima restauració, un dels llocs més emblemàtics i populars del barri. Guarda el lloc una antiga llegenda o costum, hi havia molts roures que van ser talats durant la guerra i es diu que els pares posaven als recen nascuts a la soca del roure més vell perquè d'aquesta manera serien forts i saludables. En l'actualitat aquesta costum s'ha perdut, pot ser va ser només llegenda."

"Era, antes de la ultima restauración, uno de los lugares más emblemáticos y populares del barrio. Guarda el lugar una antigua leyenda o costumbre, había muchos robles que fueron talados durante la guerra y se dice que los padres ponían a los recién nacidos en la cepa del roble más viejo que de esta manera serían fuertes y saludables. En la actualidad esta costumbre se ha perdido, puede ser fue sólo leyenda. "

Así está en la actualidad:








Así estaba en 2012 (Ver: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Font_Sant_Salvador.jpg ):


1 comentario:

  1. FONT DE SANT SALVADOR D’HORTA: Aquesta font es troba dintre del recinte del Park Güell al lloc anomenat “Can Cargol”, entrant per carrer del Torrent del Remei. Lloc que gaudia d’un encant especial, tant per la vegetació com pels bancs de trencadís de ceràmica blava sobre pedra i el mosaic ceràmic de la mateixa font. La font segueix rajant aigua, però el lloc ha patit una “millora” tant a la vegetació com als bancs ja que van treure o canviar les ceràmiques per totxo d’obra, sense cap encant, donant la sensació d’estar en un lloc abandonat i rodejat d’una vegetació inadequada i un ambient de mal gust ornamental.

    ResponderEliminar